Fig. 21 b
Eksempel på flateelastisk golv på underlag av betong med krysslagte tilfarere og parkett
Sviktklossene er lagt mellom tilfarerlagene for å gi en jevnere støtdemping over golvflaten. Mineralulla er lagt inn dels som varmeisolasjon, dels for å redusere sjenerende trommelyd.
Fig. 21 c
Eksempel på flateelastisk golv på underlag av betong, med parkett lagt "flytende" på strimler av plastskum innfelt i parketten
Golvet har lav byggehøyde og egner seg både til nybygg og rehabilitering. Skumplaststrimler i to forskjellige tykkelser sørger for at støtdempingen er tilfredsstillende både ved små og store belastninger.
Fig. 31 b
Oppbygning av den typen punktelastisk golv som er mest vanlig i Norge
Økende tykkelse på gummigranulatet gir bedre støtdempings- og deformasjonsegenskaper.
Fig. 31 c
Punktelastisk golvtype som er benyttet i en del andre land
Glassfiberarmeringen gir bedre lastfordeling. Skumlaget kan leveres med varierende tetthet og tykkelse, avhengig av ønskede støtdempingsegenskaper.
Fig. 41 b
Eksempel på kombielastisk golv
Golvet har meget gode idrettsfunksjonelle egenskaper. Gummigranulatsjiktet gir ønsket punktelastisitet i overflaten, gummiklossene under tilfarerne gir nødvendig støtdemping. Ekstra tykt toppsjikt gir mulighet for begrenset bruk av piggsko (maks. 6 mm pigger). Golvtypen har jevne sviktegenskaper over hele flaten, og kan benyttes på et relativt ujevnt undergolv fordi det kan justeres ved oppkiling.
Fig. 51 b
Eksempel på blandingselastisk golv
Det 2 mm harde polyuretansjiktet er så bøyestivt at det gir en viss lastfordeling.
Fig. 65
Eksempel på terrasseløsning med renne langs fasaden og nedløp som tilfredsstiller krav til universell utforming og fuktsikring ved dørterskel
Fig. 72 a
Eksempel på flisbelagt balkong med fall mot utvendig renne
Fig. 72 b
Renne langs fasaden på flisbelagt balkong gir mulighet for å få til trinnfri løsning med fuktsikker overgang mot vegg.